Cryptocurrency: welke moet ik kopen?

Cryptocurrency - welke moet ik kopen
 • Twitter
 • Facebook
 • Google+

Cryptocurrency, cryptovaluta, cryptomunten … Je hebt er vast wel van gehoord. Dit virtuele betaalmiddel wordt in de volksmond ook wel bitcoins genoemd. Het is de merknaam van de ‘munt’ die er het eerst was en nu nog steeds het meest verhandeld wordt. Ben je geïnteresseerd in de handel in cryptovaluta en wil je hierin gaan investeren? Lees dan vooral deze blog over cryptocurrency met nuttige basisinformatie. We vertellen je hier iets meer over dit digitale betaalmiddel, waar je cryptovaluta kunt kopen en welke cryptomunten je het beste kunt om te kopen op dit moment.

Cryptocurrency wat is dat nou precies?

Cryptovaluta zijn virtuele betaaleenheden en bestaan dan ook alleen digitaal. Het systeem van cryptomunten is specifiek ontwikkeld om het uitvoeren van digitale betalingen mogelijk en gemakkelijker te maken. Het grootste verschil met ‘gewoon – digitaal – geld’ is dat er geen tussenkomst nodig is van een bank. Cryptocurrency is een open systeem, zonder centrale toezichthouder (een bank). Iedereen die deelneemt levert een bijdrage aan de ontwikkeling en het beheer van deze virtuele valuta.

Transacties zijn safe in blockchains

Duizenden partijen zijn betrokken bij het decentrale systeem van cryptovaluta. Zij zien erop toe dat transacties eerlijk en helder verlopen. Alle transactiedata worden chronologisch bewaard in een keten: de zogenoemde blockchain. Nieuwe transacties worden cryptisch versleuteld in een nieuw blok en aan de keten toegevoegd. Niemand kan deze data wijzigen. Blockchains zijn dus niet te vervalsen en niet tot zeer moeilijk te hacken, omdat dit dan om het binnenvallen van duizenden computers zou gaan.

Waar kun je bitcoins kopen?

Bitcoins kun je online kopen op diverse platforms. Op deze platforms staat veel uitleg over het systeem. Wil je beginnen met bitcoins kopen, dan vind je op daar alles wat je moet weten, do’s en don’ts, interessante achtergrondinformatie en het laatste nieuws.

Top 10 beste cryptocurrency

Door de grote koersschommelingen van bitcoins, kun je snel veel geld verdienen. Maar – je raadt het al – je kunt ook grote sommen geld verliezen. Het is dan ook belangrijk om altijd de actuele bitcoin koers te checken. Zoals gezegd is de Bitcoin (BTC) de populairste cryptovaluta op dit moment. De top tien van het moment (september 2020) ziet er zo uit:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Binance Coin (BNB) TIP!
 3. Ripple (XRP)
 4. Bitcoin Cash (BCH)
 5. Dash (DASH)
 6. Litecoin (LTC)
 7. Bitcoin Gold (BTG)
 8. IOTA (MIOTA)
 9. Cardano (ADA)
 10. Monero (XMR)