Geuren voor in huis

Geuren voor in huis
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Je gaat zelf de deur niet uit zonder een lekker geurtje. Geuren voor in huis zijn steeds meer in opkomst. Geuren verbloemen onwelkome geurtjes zoals bepaalde kookluchtjes. Geuren voor in huis roepen ook een bepaalde sfeer op. Je voelt je thuis, daar waar het lekker ruikt. Wij nemen je mee in de wereld van de geuren voor in huis.

Geuren voor een welkom thuis

Door het juiste gebruik van geuren kan je mensen meteen welkom laten voelen in je huis. Sommige geuren werken kalmerend en andere roepen een opwekkend gevoel op. Kies voor natuurlijke, frisse geuren die niet overheersen. Citroen is een typische geur voor het toilet, maar doet het ook goed in andere ruimtes. Het roept een schoon en fris gevoel op. Jasmijn wordt in de meeste parfums gebruikt en staat voor rust en optimisme. Lavendel en rozemarijn doen het goed in de hal of de keuken. Je houdt met deze geuren de insecten op afstand. Eucalyptus roept, net als citroen, een gevoel van frisheid op. Je bezoek zal dat zeker waarderen.

Soorten geuren voor in huis

Met de toenemende populariteit van geuren voor in huis is het assortiment aan geuren niet alleen groter geworden, maar ook de soorten geuren voor in huis waaruit je kan kiezen. Naast geurkaarsen en geurstokjes zijn er ook huissprays en diffusers. Met geurkaarsen geef je een korte geurboost. De andere geuren voor in huis geven een continue geur af.

Alternatieve geuren voor in huis

Naast een geurkaars of geurstokjes zorgen planten ook voor een frisse geur in huis. Ze reinigen de lucht. Wie wordt niet blij van de geur van gebakken appeltaart? Ga aan de slag in de keuken en de heerlijke geur komt je in je hele huis tegemoet. Een lekkere geur en iets lekkers voor bij de koffie, wie wil dat nu niet? Als je toch al in de keuken staat, maak je meteen je eigen geurpot. Breng water aan de kook en gooi dit in een potje met ingrediënten zoals een vanillestokje, kaneelstokjes of steranijs. Zo heb je een heerlijk geurende pot. Dit is ook leuk om cadeau te geven.

Bron afbeeldingen: Pinterest (woonathome.com, styleminds.nl)