Maak je huis gezellig

Maak je huis gezellig
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

In de winter trekken we ons meer terug in huis en gaan we ons huis gezellig maken met kaarsjes en woondekens. Ook in andere seizoenen is je huis gezellig maken leuk om te doen èn het geeft je echt een gevoel van thuis komen. Met onze tips kan jij ook je huis gezellig maken.

Je huis gezellig maken: Kleurgebruik

Kleur doet veel met de sfeer in een kamer. Wil je rust uitstralen? Gebruik dan zachte tinten. Je huis gezellig maken doe je door donkere kleuren te gebruiken op de muur, zoals paars en blauw. Donkere kleuren geven een warme sfeer. Felle kleuren zorgen voor activiteit en minder voor rust en gezelligheid. Wil je je huis gezellig maken met warme kleuren? Door gebruik te maken van vergrijsde tinten rood, oranje of geel creëer je ook gezelligheid. Met alleen de juiste kleur op de muur ben je er niet. De verf op de wanden, de meubels, vloerbekleding en raambekleding stem je op elkaar af om te zorgen voor warmte en gezelligheid.

Je huis gezellig maken met een klein budget

Ook met een klein budget kan je je huis gezellig maken. Aan gezelligheid hoeft geen hoog prijskaartje te hangen. Met een aantal slimme tips maak je je huis voor een klein prijsje gezellig. Een combinatie van vintage en nieuw geeft een gezellige uitstraling aan je interieur. Ga struinen in tweedehands winkels, daar kom je mooie schatten tegen. Geef oude meubels een nieuw leven door ze te verven. Op Internet vind je veel leuke DIY-projecten om je huiskamer gezellig te maken. Lampjes die je maakt van takken of fotolijstjes met washi-tape. Kijk ook eens naar meubels die je een andere bestemming kan geven. Zo maak je van een oude kist een leuke bijzettafel. De tuin kan je gezellig maken met een leuke hangmat. Dat geeft een gehele ander look . Zorg wel voor een stevige hangmatstandaard.

Simpele tips om ieder huis gezellig te maken

Een gezellig huis gaat om de totaalbeleving, dus niet alleen om wat je om je heen ziet, maar ook om wat je hoort en ruikt. Zet dus een gezellig achtergrondmuziekje aan en zorg voor verse bloemen of geurkaarsen. Geurkaarsen heb je in veel verschillende geuren die elk een andere sfeer oproepen. Gewone kaarsen mogen ook niet ontbreken, want die zijn nog steeds het toppunt van gezelligheid.