Maak je badkamer lente klaar

Maak je badkamer lente klaar
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De lente staat voor de deur. Is jouw badkamer al lente klaar? Nee? Het is altijd een goed idee om je badkamer een lente make-over te geven. Het voorjaar te vieren met een beetje fleurigheid.! Als je toch al van plan was om je badkamer aan te pakken, hebben we wat leuke tips voor je. Een ook als je geen plannen hebt om je badkamer te gaan verbouwen, heb je iets aan deze inspiratieblog!

Badkamermeubel: praktisch en decoratief

Een nieuwe, frisse badkamer kan natuurlijk niet zonder een mooi badkamermeubel. Het biedt ruimte voor de spullen die je nodig hebt. Het is fijn en praktisch als de ‘noodzakelijkheden’ mooi zijn weggewerkt achter deurtjes en in laden. Dat oogt een stuk netter dan een plank met allerlei flessen shampoo, potten crème, scheerspullen en wat al niet meer. En ook in je badkamer kun je sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor een badkamermeubel waar je ook zichtbaar wat leuke spullen op of in kunt zetten!

Kies kleur in tegels

Zeg je lente, dan denk je als snel aan kleur, fris en vrolijk. Ook pastelkleuren roepen het lentegevoel op. Kleur kun je heel gemakkelijk creëren met de tegels in je badkamer. Je kunt met verschillende kleuren spelen, maar je kunt de basis ook sober houden en kiezen voor kleuraccenten. Denk aan een mooie decoratierand of een patroon op de vloer. Er is volop keus in tegels voor zowel de wand als de vloer.

Tijd voor een goede douchekop

Lekker douchen hoort erbij. Ga je je badkamer vernieuwen? Maak dan van de gelegenheid gebruik en steek wat tijd in een goede douchekop kopen. Er zit veel verschil in kwaliteit en comfort. Je kunt letten op waterzuinigheid, maar ook op luxe uitvoering. Je hebt douchekoppen met een regelbare straal of met temperatuursensor en uitvoeringen in chroom en geborstelde goudkleur bijvoorbeeld. Groot, klein, rond, rechthoekig … Neem er de tijd voor, want je staat er natuurlijk vaak onder!

Geef je badkamer een thema!

Ook een leuke tip is om je badkamer een thema te geven: Tropisch, Beach, Ibiza, Scandinavisch of Marrakech om maar een paar voorbeelden te noemen. Dit kun je vertalen in tegels en accessoires voor de badkamer.

Ga je niet grondig met de badkamer bezig, dan zijn er genoeg manieren om in een handomdraai je badkamer in lentesferen te brengen. Denk aan leuke decoraties, vrolijke kleuren voor je badtextiel en accessoires, een bosje tulpjes of (hang)plantjes.