Manieren om je lades in te delen

Manieren om je lades in te delen
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

We kennen inmiddels allemaal Marie Kondo wel. Deze Japanse opruimgoeroe heeft ons de afgelopen jaren geleerd hoe we ons huis netjes houden. Marie Kondo doet ons ook manieren aan de hand om lades in te delen. Er zijn nog meer manieren om je lades in te delen. Als je je lades op een logische manier hebt ingedeeld, grijp je nooit meer mis.

Weg met die rommella in de keuken

Bijna iedereen heeft in de keuken zo’n rommella waar van alles in terecht komt, van elastiekjes en paperclips tot kassabonnetjes en losse knopen. Voordat je je lade opnieuw kan indelen moet je eerst durven weggooien. Bewaar alleen dat wat je echt nodig hebt. Vind je het lastig om dingen weg te gooien? Stel jezelf dan de vraag die Marie Kondo zich ook altijd stelt. ‘Word ik hier blij van?’ Doe daarna alle spullen die je overhoudt in verschillende dozen. Zo zorg je voor overzicht.

lades indelen

Ladeverdelers

Naast de rasterindeling die je meteen op de bodem van je lade legt, zijn er nog andere ladeverdelers. Als je een nieuwe keuken koopt, kan je vaak een ladeverdeler op maat kopen voor je la. Datzelfde geldt voor je badkamermeubel. Zo hou je overzicht en lijkt de lade groter. Met een ladeverdeling zorg je voor structuur. Ook in je bureau of je kledingkast gebruik je ladeverdelers voor het overzicht.

Lade indelen

Tips om je sokkenla in te delen

Ben je geïnspireerd en wil je ook aan de slag met je sokkenla? Vaak laat je de enkele sokken ook in je sokkenla liggen. Je weet tenslotte maar nooit of de andere sok nog een keer opduikt. Als die ene sok na een paar weken nog niet is opgedoken is het tijd om de andere sok ook weg te doen. Je hoeft je sokken echt niet op kleur te sorteren, maar ze los in de sokkenla gooien, maakt dat je ’s ochtends nooit een matchend paar sokken kan vinden. Gebruik hiervoor de KonMari-manier. Leg je sokken op elkaar, vouw ze in drieën en zet de sokken tegen elkaar op hun kant. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

 

Bron afbeeldingen: Pinterest (erebus.hagipin.com, domino.com)