Zo richt je je woonkamer compleet in

Zo richt je je woonkamer compleet in
  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De inrichting van je woonkamer is iets waar iedereen voldoende aandacht aan zou moeten besteden. In deze ruimte leef je, opvang je bezoekers en geniet je samen met familie, partner of vrienden.

Wat kan je nu zoal doen om de inrichting van de living of woonkamer compleet te maken? Lees snel verder voor de beste woonkamer inspiratie!

3 tips om de inrichting van je woonkamer goed te doen

1. Kies het juiste meubilair

Het spreekt voor zich dat het juiste meubilair een belangrijke rol speelt bij de uiteindelijke look en feel van deze ruimte. De basis die je hiervoor moet gebruiken is de stijl die je op het oog hebt. Wil je bijvoorbeeld een landelijke look creëren? Dan zijn meubelstukken met veel houten elementen, en bijvoorbeeld metalen accenten, een goed idee.

Voor een robuuste, industriële woonkamer is het dan weer beter om wat zwaardere meubelstukken te kiezen met donkere kleuren. Een industriele sidetable met gietijzeren basis en rustieke houten lades is bijvoorbeeld een goed idee. Zo kenmerkt elke woonstijl zich door het gebruik van andere designs en materialen!

2. Let op je kleurgebruik

Daarbij spelen ook de kleuren die je gebruikt in je interieur een grote rol bij het effect ervan. Het is altijd goed om een balans te vinden tussen donkere, warme, en lichte, levendige kleuren, maar afhankelijk van je gekozen stijl zal je toch iets meer in één van beide richtingen moeten bewegen.

Een moderne inrichting heeft bijvoorbeeld veel meer het contrast tussen zwart en wit dan landelijke of industriële settings, waarbij warmte centraal staat en er vooral natuurlijke tinten gebruikt worden. Leet daar zeker op als je je woonkamer gemeubelt, schildert of afwerkt met decoratie!

3. De balans tussen rust en blikvangers

Aansluitend op die keuze tussen lichte en donkere kleuren is het ook een goed idee om wat balans te brengen tussen rust en accenten. In de meeste stijlen vormt een rustgevende basis de grondslag voor de woonkamer. Dit betekent dat dezelfde kleurenpaletten, patronen of materialen in meerdere elementen in de inrichting terugkomen.

Aan de andere kant het nooit kwaad om in je landelijke, industriële en vooral moderne interieur hier en daar een blikvanger te verwerken. Denk maar aan een kunstwerk dat meteen alle aandacht trekt, of bijvoorbeeld een muur die met een prachtige, grote wandtekening is afgewerkt. Zo blijft je woonkamer inrichting interessant, en toch gezellig!